Udskriv

Tankefeltterapi TFT & EFT

fraktal2Tankefeltterapi (TFT) kombinerer Østens viden om energibaner med psykologisk samtaleterapi.

Ved at aktivere akupunkturpunkter på kroppen med en let banken med fingrene, samtidig med at den der behandles, tænker på sit problem eller ubehag, kan man komme i kontakt med kroppens intelligens, som rækker lagt ud over den bevidste tanke.
Med bevidstheden om at "intet varer ved", er det muligt at gå dybere ind i smerten og derved forløse den.

Det, der gør terapiformen unik, er at svarene søges i dig selv.
Jeg guider dig til at finde dine svar.

Din krop husker alt det, som du har glemt.

Alle veje går igennem kroppen. Hvis vi ikke lytter til den, så kalder den ved hjælp af sygdomme.
Alt, hvad vi har oplevet, er lagret i kroppen. Og det, der er det fantastiske, er, at det er muligt at komme i kontakt med oplevelser og følelser, som fuldstændigt er glemt.
Det kan være vanskeligt at forstå, hvis man ikke selv har prøvet det.

Naturligvis skal vi benytte kroppens visdom. Og det gør vi ved at stille spørgsmål og lade kroppen være modtagestation for svar. Kroppen er i stand til at modtage de følelser, fornemmelser, billeder og indblik, der opstår, når der arbejdes med TFT.

Dialog med kroppen

Man kan sige, at der opstår en dialog med kroppen.
Indholdet af dialogen kan ikke forudsiges, der skabes en kontakt til underbevidstheden, som har en langt større viden og indsigt end det bevidste sind. Derfor dukker helt spontane sanseoplevelser op, forestillinger, følelser, budskaber og erindringer. Ved på denne måde at få kontakt med kroppen, kan denne give indsigter og forståelse på en helt enestående måde, og lige præcist fortælle hvad der er rigtigt for den enkelte.

Følelser
Vi har behov for at udtrykke vores følelser. Bare det at tale om følelsesmæssige begivenheder gør, at der sker en markant sænkning af blodtryk og muskelspænding. Den stærkeste effekt opstår når man både udtrykker og oplever følelsen.

Hjertet
Forskning har vist, at hjertepulsen ændres spontant, når folk fokuserer på følelser af glæde, kærlighed, påskønnelse og taknemmelighed. Produktionen af stresshormonet kortisol mindskes. Det parasympatiske nervesystem bliver stimuleret. Kroppens indre system slapper af, og friktionen imellem de indre organer nedsættes.

Selvhjælp
Når du tager et forløb med TFT betyder det, at du samtidig selv lærer at bruge teknikken, således at du fremover vil være i stand til at hjælpe dig selv.

Emotionel friheds teknik (EFT)

Er en videreudviklet af TFT. I EFT anvendes en standard sekvens der indeholder alle punkter - dvs alle punkter bankes i samme rækkefølge uanset hvad problemet er. Banketeknikken kombineres med brugen af bekræftelser, som f.eks.: "Selv om jeg ikke viser hvem jeg er, så elsker og accepterer jeg mig selv helt og fuldt".

http://www.mygind.dk/